Tools

Dakadviseur alles over platte daken

dinsdag, 28 mei 2024

Bitumineus Dakbedekking

Bitumen is een viskeuze vloeistof die van nature voorkomt in ruwe aardolie. Na fractionele destillatie kan het gescheiden worden van andere bestanddelen van de aardolie zoals nafta, benzine of diesel en blijft het als zwaarste bestanddeel achter.

Teer en bitumen vertonen grote overeenkomsten maar hebben een verschillende herkomst. Teer wordt verkregen uit steenkool of hout. Vanwege de hoge concentratie van PAK (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) wordt teer sinds 1990 niet meer in de dakenbranche toegepast. Bitumen heeft bij omgevingstemperaturen de eigenschappen van een vaste stof, maar is fysisch een vloeistof. Bij hogere temperaturen neemt de vloeibaarheid toe.

APP
is de afkorting van Atactisch PolyPropyleen, een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met APP (circa 30%) ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.

SBS is de afkorting van Styreen Butadieen Styreen, een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is elastisch en bij omgevingstemperaturen zeer soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met SBS (circa 10%) ontstaat SBS-gemodificeerd bitumen.
Dakpunt dakbedekkingsmaterialen

Dakpunt dakbedekkingsmaterialen

Werfstraat 11
7553 GZ Hengelo
Overijssel
Dakpunt dakbedekkingsmaterialen

Dakpunt dakbedekkingsmaterialen

Postbus 158
7770 AD Hardenberg
Overijssel

ATAB N.V.

Bauder b.v.

Canam Sales b.v.

Derbigum

Esha Waterproofing b.v.

Nebiprofa b.v.

Icopal

RSS Feeds