Tools

Dakadviseur alles over platte daken

zondag, 15 dec 2019

RedCedar dak houten dakshingles


Klik hier voor de website
Western RedCedar dakshingles worden gemaakt van de RedCedar boom (Thuya Plicata). Deze boomsoort met soms forse afmetingen komt veelvuldig voor in Britisch Colombia (West Canada). Deze houtsoort kenmerkt zich door enkele uniek eigenschappen.

•RedCedar dakshingles zijn zeer duurzaam. Zelfs onbehandeld zijn dakshingles uitermate bestand tegen barre weersinvloeden.
•RedCedar hout is zeer licht van gewicht waardoor een lichtere dus goedkopere draagconstructie toegepast kan worden.
•Door de open structuur van het hout hebben de shingles isolerende eigenschappen.
•De shingles hebben een kleur van bruin tot lichtgeel. Met verloop van tijd zal de kleur lichtgrijs worden.
Vooral in Canada en de U.S. worden de RedCedar dakshingles al eeuwen toegepast als dakbedekking. Zelfs onder de extreme weersomstandigheden die in deze regio kunnen heersen hebben de houten dakshingles zich meer dan bewezen. Elke dakshingle wordt apart vastgezet waardoor het dak ook goed bestand is tegen harde wind tot wel 130mph!

De shingles zijn toe te passen als dakbedekking en tevens als wand-bekleding. De cedar shingles bevatten een natuurlijk conserveermiddel waardoor ze uitstekend bestand zijn tegen de invloeden van het weer. Tevens hebben ze een unieke celvormige structuur waardoor ze goede isolerende eigenschappen hebben. Deze eigenschappen maken de Red cedar shingles tot een ideale natuurlijke dakbedekking en wandbekleding.

De shingles en Shakes die zij verwerken zijn duurzaam en verantwoord. Ieder jaar wordt er minder dan 1% van de Red cedar bomen geoogst. Door dit verantwoorde en gecontroleerde beleid, blijft de Red Cedar houtvoorraad in Britisch Colombia op een constant niveau. Om in Britisch Colombia deel te kunnen nemen aan het beheer van bossen dienen de bedrijven zich te certificeren die ze verplichten tot hoge ecologische normen.
Met recht kan gezegd worden dat bouwen met Red Cedar echt duurzaam is!

De shingles kunnen op veel manieren worden toegepast. Het geeft elke woning, hetzij modern of traditioneel een unieke uitstraling en karakter. De rijke warme structuur en kleur is op geen enkel oppervlak hetzelfde. Het natuurlijk effect door veroudering geeft de dakshingle uiteindelijk een mooie zilvergrijze kleur.

  Hits: 1544
RSS Feeds