Tools

Dakadviseur alles over platte daken

vrijdag, 26 feb 2021

Alustar


Klik hier voor de website
Waarom aluminium als dakgoot?

Licht, sterk en duurzaam
Aluminium is een zeer licht metaal, ongeveer een derde van het gewicht van staal. De sterkte kan variëren door het gebruik van verschillende legeringen. Dit maakt aluminium geschikt voor zeer vele toepassingen, waaronder ook voor dakgoten.

Corrosiebestendig
Aluminium is zeer corrosiebestendig omdat het van nature een beschermende oxide-laag vormt. De aluminium band die gebruikt wordt voor het profileren van de dakgoot onderging bovendien extra oppervlaktebehandelingen langs weerszijden waardoor de corrosiebestendigheid nog extra verbeterd werd.

Makkelijk vormbaar
Aluminium heeft een lage smelttemperatuur en is makkelijk vormbaar. Met behulp van een matrijs of profielwals is het mogelijk om al vanaf het basisontwerp dicht bij de vorm van het eindproduct te komen. Daarom is het concept van de naadloze dakgoot het meest geschikt voor aluminium.

Ondoordringbaar, smaakloos en geurloos
Aluminium, ook al is het slechts 0,007 mm dik, laat geen enkele geur of smaak door. Bovendien is het materiaal niet toxisch en zet aluminium geen zware metalen af. Het opgevangen regenwater kan dus zonder problemen direct gebruikt worden in huis en tuin.

Volledig recycleerbaar
Aluminium kan 100% gerecycleerd worden, zonder enig kwaliteitsverlies. Het omsmelten vergt slechts 5% van de energie die oorspronkelijk benut is om primair aluminium te produceren. Waarom zou u niet meehelpen aan het recyclagegebeuren en kiezen voor een aluminium dakgoot?

  Hits: 264
RSS Feeds