Tools

Dakadviseur alles over platte daken

zondag, 21 juli 2024

Beton tegels
tegel1 tegel2 tegel3 tegel4

Een dakterras is een terras op een plat dak. Een dakterras wordt nog al eens toegepast wanneer er geen ruimte is voor een tuin, bijvoorbeeld in een binnenstad, zodat er hierdoor toch bij mooi weer buiten kan worden gezeten. De dakbedekking moet in de regel worden beschermd. Men kan hiervoor diverse 'bovenlagen' gebruiken, betontegels, drainagetegels, rubbertegels of houten vlonders. Bij betontegels moeten er wel eerst tegeldragers neergelegd worden, om de dakbedekking te beschermen.

Rubber tegels

Een dakterras is een terras op een plat dak. Een dakterras wordt nog al eens toegepast wanneer er geen ruimte is voor een tuin, bijvoorbeeld in een binnenstad, zodat er hierdoor toch bij mooi weer buiten kan worden gezeten. De dakbedekking moet in de regel worden beschermd. Men kan hiervoor diverse 'bovenlagen' gebruiken, betontegels, drainagetegels, rubbertegels of houten vlonders.

rubbertegel1 rubbertegel2 rubbertegel3
De grondstof voor de tegels is rubberafval, veelal autobanden, dat wordt vermalen tot een bepaalde korrelgrootte. Samen met een kleurstof wordt dit gemengd met polyurethaanlijm, waarna het in de vorm van de tegel wordt gegoten. Onder druk en onder verhoogde temperatuur wordt dit tot een tegel geperst. De meest gangbare kleuren zijn zwart, rood en groen.

Op basis van beschikbare literatuurgegevens en uitgevoerd uitloogonderzoek (publicatiedatum resultaten: 3 januari 2007) blijkt dat er geen significant milieu- en of gezondheidsrisico's zijn te verwachten bij het gebruik van in Nederland geproduceerde rubbertegels van gerecyclede autobanden.

Brabant Rubber

Cento b.v.

CVT Nederland

Damen Rubber

Dam Beton

Excluton

Granuflex

Haaglanden Rubber

Hecmar B.V.

Kijlstra Beton.nl

Leeb

MAFE Products

Reijmer Sierbestrating

Rubbertegel

Rubet B.V.

Stoned Selected By Nature b.v.

Weulen Kranenbarg

Zoontjens

RSS Feeds